News

Talouselämä: Työnantajalla oikeus tutkia työntekijän henkilökohtaisia viestejä

Posted by:

Esimies voi urkkia työntekijänsä sähköposteja, myös henkilökohtaisia, läheisille lähetettyjä viestejä, päätti Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tiistaina.
Tuomioistuimen päätöksessä oli kyse tapauksesta, jossa romanialainen mies oli saanut potkut sen jälkeen, kun hänen työnantajansa oli vakoillut työntekijän yksityisiä Yahoo Messenger -keskusteluja.

CMS DeBackerin asianajaja Tom De Cordier kuitenkin sanoo: “Työnantajien pitäisi olla varovaisia, etteivät vedä liian yleisiä johtopäätöksiä tästä päätöksestä

Lue lisää:

Linkki: http://www.talouselama.fi/uutiset/tuomioistuin-paatti-tyonantaja-saa-urkkia-myos-henkilokohtaisia-viesteja-6244715

Read more

Windows 10 ja yksityisyydensuoja

Posted by:

Windows 10 on herättänyt huolen yksityisyyden suojasta – pääsy jopa sähköpostiin.

MTV 3 uutiset 10.8.2015

Kun asennat uuden käyttöjärjestelmän, oletko valmis jakamaan lomakuvasi, internetin selaustietosi ja muut koneellasi olevat tiedostot yhdysvaltalaisyrityksen työntekijöille?

Tällaisia kysymyksiä ihmiset joutuvat pohtimaan, jos tavaavat tarkkaan Windows 10:n julkaisun yhteydessä päivitetyt yksityisyysehdot ja tutustuvat järjestelmän uusiin ominaisuuksiin.

– Kysymys on jatkuvasta hivuttautumisesta kohti laajempaa tiedonkeruuta, sanoo kansalaisten digitaalisia oikeuksia puolustavan Effi-järjestön varapuheenjohtaja Tapani Tarvainen.

Lue lisää: http://www.mtv.fi/uutiset/it/artikkeli/windows-10-heratti-huolen-yksityisyyden-suojasta-paasy-jopa-sahkopostiin/5256904

Read more

Medilaki – uusi asiantuntijapalvelu

Posted by:

Lakitoimisto Palo on avannut uuden palvelun nimeltä Medilaki, joka suuntaa palvelunsa sosiaali- ja terveyspalvelualalle. Medilaki on erikoistunut konsultoimaan erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelualan toimijoita. Kohderyhmiin kuuluvat muun muassa yksityiset terveyspalvelualan toimijat, sairaalat, hammaslääkärikeskukset ja palvelulaitokset.

Ajatus palvelun perustamiseksi lähti perustaja Eero Palon kokemuksesta sosiaali- ja terveyspalvelualan juridiikan parissa toimimisesta. – Kuten monilla aloilla, myös sosiaali- ja terveyspalvelualalla tarvitaan erikoisosaamista, ei ainoastaan yritysjuridiikan saralta vaan nimenomaan toimialan erityispiirteistä ja lainalaisuuksista. Asiakkaamme arvostavat nimenomaan sitä, että konsultti tuntee toimialan, ja he kokevat saavansa näin ...

Read more

Lakitoimisto Palo muuttaa Logomoon 1.7.2013

Posted by:

Logomo Byrån 5000 neliön toimitilat kokoavat saman katon alle luovan alan yrityksiä laidasta laitaan. Kesäkuun alussa avattu Byrå toimii lähes viidenkymmenen yrityksen eli yli kahden sadan luovan alan ammattilaisen ja asiantuntijan työpaikkana. Luovista aloista edustettuina ovat mm. palvelumuotoilu, markkinointi ja mainonta, peliala, konsultointi sekä koulutus ja tutkimus.

Lue lisää Logomon sivuilta:

http://www.logomo.fi/fi/byra/

Read more

Lakitoimisto Palo FC TPS:n Partner Poolin jäsenenä myös kaudella 2014

Posted by:

TPS Partner Pool on yrityksille suunnattu mahdollisuus päästä mukaan TPS perheen ja
yhteistyökumppaneiden aktiiviseen verkostoon. TPS Partner Pool on tapahtumia,tapaamisia, otteluita sekä ennen kaikkea mahdollisuuksia kehittää omaa liiketoimintaa.

Lakitoimisto Palo on myös kaudella 2014 mukana tukemassa FC TPS:n toimintaa.

Read more

Forte Silence aloittaa Hollywoodista

Posted by:

Forte Silence tekee debyyttialbumiaan Hollywoodissa, Los Angelesissa. Levyn tuottaa Jimmy Westerlund (mm. Sturm und Drang, Negative). Bändin uusi musiikki on uudenlaista ja energistä, joka yhdistää vanhaa kunnon rock´n´rollia moderniin äänimaailmaan. Debyyttilevyn ennakoidaan valmistuvan loppuvuodesta. Bändin managerina toimii Eero Palo.

Read more

Korkein oikeus 2013:20 – Yrityssalaisuuden rikkominen

Posted by:

A ja B olivat yhdessä ennen työsuhteidensa päättymistä kopioineet työnantajansa Y Oy:n tietojärjestelmistä käytössään olleille tietokoneille ja muistitikuille laajasti yrityssalaisuuksia sisältäneitä tietoja. He olivat siirtyneet pian työsuhteidensa päättymisen jälkeen Y Oy:n kanssa kilpailevan yhtiön palvelukseen. Tietojen kopioiminen ei ollut ollut kiellettyä, mutta mainittuun laajaan kopioimiseen ei enää tuolloin ollut ollut heidän työtehtävistään johtunutta tarvetta. Korkeimman oikeuden tuomiosta ilmenevillä perusteilla katsottiin, etteivät A ja B olleet syyllistyneet yritysvakoiluun. Heidät tuomittiin yrityssalaisuuden rikkomisen yrityksestä.

Lue lisää:

http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2013/20130020

Read more

Lakitoimisto Palo tarjoaa toimialaosaamista

Posted by:

Lakitoimisto Palo on erikoistunut konsultoimaan erityiseesti kahta liiketoimintasektoria: ICT sektoria sekä viihdesektoria. Toiminta-ajatus sai alkunsa perustavanlaatuisesta toimialaosaamisesta, jollaista kyseisillä toimialoilla niiden lukuisten juridisten- ja muiden eristyispiirteiden vuoksi tarvitaan.

Yrityksen liikeidea pohjautuu toimialaerikoistumiseen ja tämän osaamisen sekä asiakassuhteiden jatkuvaan kehittämiseen ja syventämiseen.

“Tavoitteenamme on tarjota aidosti toimialakohtaista ja laadukasta palvelua näille toimialoille ja edesauttaa yhtenäisten sopimusmenettelyjen ja -mallien syntymistä sekä hallita yritysten monimuotoisia riskejä. Toisekseen tavoitteenamme on luoda mahdollisimman läheinen suhde asiakkaseemme ja toimia osana heidän omaa tiimiään”, kertoo  Eero Palo.

Read more